Inspectie webrichtlijnen

Toets uw website op webtoegankelijkheid

 

Webrichtlijnen

 

Het internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving en daarin nemen websites een prominente plaats in. Want een website is voor uw organisatie een belangrijk communicatiekanaal richting uw klanten en de informatie die hierop staat moet voor iedereen toegankelijk zijn. Om de toegankelijkheid van websites aan te duiden heeft de overheid het kwaliteitswaarmerk ‘Drempelvrij.nl’ ingesteld.

 

Een website die aan de Webrichtlijnen voldoet is beter toegankelijk voor personen (inclusief personen met een beperking en senioren) en mobiele apparaten zoals telefoons en zoekmachines. Er zijn ook economische redenen waarom het voor u belangrijk is dat een website toegankelijk is. Denk hierbij aan zichtbaarheid op meerdere typen browsers, functioneren op alle platformen als Windows, Linux ed., snellere laadtijden en minder server belasting, een betere bereikbaarheid en lagere kosten voor beheer en onderhoud.

 

De Tweede Kamer heeft bepaald dat de websites van overheden vanaf 1 januari 2011 aan het keurmerk ‘Drempelvrij.nl’ moeten voldoen.

 

Webrichtlijnen scan

Sogeti scant uw website tegen de Webrichtlijnen ter voorbereiding op een formele inspectie. De scan wordt uitgevoerd op een steekproef van 10 pagina’s. Na de scan ontvangt u een rapportage waarin u inzicht krijgt in de goede en nog aan te passen onderdelen van uw site. Het aanvraagformulier voor de service Webrichtlijnen scan vindt u hier.

 

Een formele inspectie kunt u aanvragen bij een gecertificeerde inspectie-instelling.

 

 

 

Meer informatie

 

Contact

  • Sogeti Nederland BV
  • Postadres:
  • Postbus 76
  • 4130 EB Vianen

  • Bezoekadres:
  • Lange Dreef 17
  • 4131 NJ Vianen