CMS, COMET, bouwen websites, referenties, Webrichtlijnen, keurmerk en Sogeti

Met een aantal CMS-pakketten hebben wij ervaring en weten daardoor ook of zij voldoen aan de webrichtlijnen.

Sharepoint

SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als raamwerk (framework) voor het relatief eenvoudig en snel opzetten van intranet-, extranet- en internetomgevingen. Om informatie publiekelijk toegankelijk te maken kan er gebruik gemaakt worden van een SharePoint Publishing website. Helaas voldoet deze in de basis niet aan de Webrichtlijnen en kan dus niet zonder aanpassingen gebruikt worden voor overheidswebsites. Een groot deel van de geconstateerde knelpunten worden veroorzaakt door het .NET framework. Deze haalt de gegevens op uit verschillende bronnen en verwerkt deze met behulp van de masterpage tot HTML. De automatisch geproduceerde HTML voldoet niet aan de Webrichtlijnen. Zo worden er bijvoorbeeld tables gebruikt voor de opmaak en lay-out van de webparts. Sogeti is erin geslaagd een toolkit te ontwikkelen voor SharePoint opdat hiermee een website gebouwd kan worden die voldoet aan de Webrichtlijnen.

Drupal

Drupal voldoet volledig aan de Webrichtlijnen.

Green Valley

Green Valley was het eerste CMS-pakket in Nederland dat volledig voldeed aan de Webrichtlijnen. Bij de ontwikkeling van het pakket is daar expliciet rekening mee gehouden.

Open IMS

OpenIMS voldoet aan de Webrichtlijnen.

 

 

Voorbeelden van sites die door Sogeti zijn ontwikkeld en het keurmerk van Stichting Drempelvrij hebben gekregen zijn:

Bent u geïnteresseerd in Sogeti’s dienstverlening ten aanzien van de Webrichtlijnen? Wij zijn graag bereid tot een gesprek of presentatie. Stuur voor meer informatie een e-mail naar webrichtlijnen@sogeti.nl.

Contact

  • Sogeti Nederland BV
  • Postadres:
  • Postbus 76
  • 4130 EB Vianen

  • Bezoekadres:
  • Lange Dreef 17
  • 4131 NJ Vianen